mandag den 29. juni 2009

Heiss!

Så har vi overstået endnu to dage her Finland, og der bliver bare varmere og varmere. Specielt ude på gridden før starten går, hvor man uden problemer kan lave spejleæg på runway'en. Men så er det jo godt, vi har nogle sø'er at nedkøle os i efter flyvningen!

Lidt om gårsdagen: Den første AAT vi har fløjet heroppe, og i et vejr, der ikke helt kan leve op til hvad vi ellers har prøvet. Vejret artede sig således, at der kun kunne vendes ca. 10 km nede i den den første sektor mod syd og efterfølgende helt marginalt i den vestlige sektor. Derfor var eneste mulighed for at få nogle km ud af opgaven, at vende så langt som muligt i den østlige sektor. Men det var nu heller ikke så let, og store blå huller prægede vejret. Ca. midt i den østlige sektor sluttede skyerne, og fjernt ude øst på kunne man se store cb'er. Jeg gled selv et par km ud i det blå før jeg vendte. Vejret hjem mod Rayskala så efterfølgede ikke særligt lovende ud, men virkede overraskende godt, hvorfor jeg kom hjem ca. 10 mins før tid.

En dag med mange fælder, og hvor Rasmus desværre kom lavt, og til sidst måtte udelande - øv.

Lidt om dagens flyvning: Det startede rigtig godt med gader og fint stig. Efter de første ca. 100 km havde jeg selv et snit på 130 km/t. Men så forsvandt skyerne, og på vej mod nord måtte et stort blåt hul paseres. Derefter blev det igen fint og hastigheden kom op igen. Men, men...på vej syd over igen var det store blå hul blot blevet endnu større, og vi måtte glide fra ca. 1600m helt ned i 500m, før vi mødte den mindste urolighed i luften. Det begyndte lidt at lugte af udelanding og der blev åbnet for vandet - som Hr. Stigsen udtrykte sig over radioen: "Det er jo kollektivt selvmord det her".

Vi kom dog op igen og heldigvis kom V1 og jeg til at ligge med ca. 15-20 andre fly, så vi kunne sprede os og undersøge store områder for mulige bobler. Det blev noget af en kamp hjem mod Rayskala, der dog til sidst endte med slutglidshøjde. Der blev udvekslet adskellige ideer mellem V1 og 2A - og da 2A lovede 3m/s i næste boble, kvitterede V1 med at love et kys, hvis det var tilfældet. Heldigvis blev det kun til godt 1m/s...;)


Gridden:











Glid med IV fra Schweiz(en utrolig flot discus 2)











PS. Der ser nu ud til at blive flyvevejr i resten af perioden!

/Morten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar