fredag den 13. august 2010

Weissbier und schnitzel, DSMJ2010


Var meningen at skrive noget mere om konkurrencen herinde på vores blog. MEN eftersom preusserne hernede ikke helt kan finde ud af det der internet, så bliver det ikke lige til så meget. Nu har jeg så købt et vodafone usb-modem halløj, der dog stort set kun kan få forbindelse inde i Freudenstadt(i øvrigt også ofte svært blot at få mobil-forbindelse, så man er lidt afskåret fra den øvrige verden). Here goes:

Musbach er et super fedt sted, området er på alle måder lækkert; både til at flyve i – og til at drikke weissbier i. Selve Schwartzwald er, i det store og hele, totalt ulandbart med store dybe huller – men også fantastisk flot at flyve over. Hvis højden ikke er til det, holder man sig derfor på kanten, så man altid kan søge ud på plateauet. Længere mod øst, syd for Stuttgart og over mod Hahnweide ligger Schwabisch alp. Meget kuperet, men alligevel et helt andet område at flyve i. Opgaverne ligger typisk ned langs Schwatzwald, derefter langs Schwaisch alp – og så til slut på et diagonalt ben hjemad.

Så er der jo også området mod nord, hvor terrænet falder meget – uden man dog egentlig ligger mærke til det. Det er stadig kuperet – og længere mod nord, hvor vi vendte i dag(eberbach), er det nærmest bjerget(i hvert fald hvad jeg forstår ved et bjerg;)). Lige på den anden side mod vest ligger Rihndalen, hvor der er totalt faldt. Et vådområde, hvor termikken altid er skidt. Og det var den også i dag. Man flyver altså i meget varierede områder. Super fedt.

Hvad konkurrencen angår, så foregår det på et rigtig højt niveau. Ingen tvivl om, at alle har 100% styr på det. Det handler om svæveflyvning – og kun svæveflyvning. Det er ikke let at kvalificere sig til et tysk mesterskab, så der er kun absolut gode piloter med. Og det føler man med det samme. Både på jorden og i luften. Der står meget på spil for tyskerne, så der bliver virkelig fløjet aggressivt og hårdt på. Der er vanvittigt mange fly i luften hernede – både fra konkurrencen og fra andre flyvepladser(der er 11000(!) svæveflyvepiloter i delstaten Baden-Würtemberg). Det medfører desværre også ubehagelige gaggler og farlige situationer ved specielt startlinien. Man skal virkelig holde godt udkig!

Vi har haft to træningsdage med fint vejr. Specielt den sidste træningsdag med kongevejr. Resultaterne fra disse dage er i øvrigt ”fake” fra de fleste piloter. Havde ellers et rigtigt fedt race med SM og OLC(to af favoritterne) indtil de ikke gad lege med mere – og fløj hjem og øvede et slutglid. I selve konkurrencen har vi haft to flyvedage. En, hvor kun klubklassen blev gyldig. Og så i dag, hvor vejret også var elendigt. Begge dage meget specielle. Det må jeg skrive noget mere om senere. Var simpelthen en vanvittig flyvetur i dag!

3 af favoritterne udelandede i dag, Schönwandt, Hagemann og Wiech. Det var dyrt. Men Tobias Welch(tysk senior meister i klubklasse), Seitzinger og Puskeiler hænger stadig på.

Grüss Gott!

Schwartzwald og området ved Musbach:












Slutglid etableres i lav højde over Schwartzwald+udelanding med 8 andre fly på 100m lang mark











"Bjergene mod nord"+Der weltmiester(Felipe Levin) ved 2A!!











2A på grid+Weissbier, ahh!

1 kommentar:

  1. ja det med weissbier er altså rigtig godt..

    Bent, MI

    SvarSlet