torsdag den 30. maj 2013

30.05.13 - Ad Hoc träning

Så blev det igen tid for lidt Ad-hoc träning fra Arnborg. 2 juniornationalholdspiloter og 2 talenter lykkedes det at få samlet en almindelig torsdag.
Vejret var lidt drilsk varmluftspräget med byger, overudvikling samt perioder med död luft. Men dagen var lang og der blev deklareret 402km. Det meste af dagen nåede skybasen dog ikke meget over 1000m og opgaven var ikke gennemförlig medmindre man flöj 18m/åben klasse. Men god träning i en vanskelig luftmasse og 2-300km distance i bogen.

Stay tuned,
Ulrik

torsdag den 2. maj 2013

02-05-2013 - Ad hoc træning

Prognoserne for i dag var positive, men Topmeteo havde dog sat tørtermik på kortet. Efter morgenfisen var brændt af blev der længere og længere mellem cu'erne. Ulrik lavede dagens opgave, som bestod af tre forskellige FAI-trekanter. De var af varierende størrelse, hvor den største var på 120 km. De to første trekanter var ude øst på, mens den sidste var vest på. Den blev lagt der, da prognoserne mente at det ville blive ret godt dernede sidst på dagen.

Kl. 12:30 blev vi slæbt i luften, hvor vi hurtigt fandt nogle fine tørtermik bobler til 1600 m. Den første trekant forløb uden de store problemer, men ved Hingesø var vi alle tre lave. En var især lavere end de to andre, men det må han selv forklare.
Frederik valgte kun at flyve de to første trekanter, da han skulle til et møde sidst på dagen. Derfor tankede han slutglidshøjde omkring Nr. Snede, mens Ulrik og jeg ville prøve at flyve den sidste trekant. Frederik kom hjem til Arnborg i fin stil. Ulrik var lidt foran mig, men han berettede at der var smørluft (søbrise) ude vestpå, så derfor fløj vi også kun de to første trekanter. Både Ulrik og jeg afsluttede opgaven i 1000 meter, så det har givet os en langsommere hastighed end Frederik.

Vi fik alle fløjet de to trekanter, som gav en distance på 210 km.

Stay tuned
Thomas
Den frække opgave

Troldmanden og lærlingen på gridden

Mossø

Ro i cockpittet til den næste tørtermiske boble?!%#

1900 meter :)