onsdag den 27. juli 2011

Unterwegs!

ENDELIG…endelig er vi nået til det, som vi har set frem til med længsel meget, meget længe; 7th FAI Junior World Gliding Championships 2011 i Musbach, Tyskland. Det absolutte højdepunkt for enhver junior-pilot. Det er dette event, som vi har trænet og forberedt os til i over et år.

Det danske team består af:

Standard-klasse: Morten Bach (Discus 2a, 2A) og Kristian Larsen (LS-8, V1).

Klub-klasse: Mads Linaa Larsen (LS-1f, 1F) og Chris Møller (Std. Cirrus, YM).

Team-Captain: Nicolai Larsen

Og vi er SÅ klar. Alle piloter har trænet målrettet frem mod konkurrencen, og er i ”top-condition”. Der er analyseret massevis af logs fra konkurrenceområdet, afluret konkurrenter + resultater, diskuteret taktik & strategi et utal af gange osv. Og senest har vi været igennem en coaching-session med Arne Boye-Møller (Tak for det). Derfor: Alt er timet og tilrettelagt – intet kan gå galt.

Team-Vestjysk (Kristian+Chris) kører allerede på søndag, og skal residere i telte på flyvepladsens campingområde. Team SG-70 (Mads+Morten) tager det mere mageligt, og kører tirsdag aften, hvorefter de indtager hver sit Gasthaus i byen Dornstetten – ca. 5 km. fra flyvepladsen.

Hos team-SG-70 afholdes træningslejr på Arnborg fra fredag og frem til afrejse. Der skal lige styr på det sidste – og forhåbentlig flyves et par gode opgaver. Desuden overtager vi diverse materiale fra Ole Arndt, der hjemkommer fra EM i Nitra engang på søndag.

Hvad angår selve konkurrencen, er det selvfølgelig et virkelig hårdt selskab at komme i. Hver pilot har sine individuelle målsætninger, men top-10 i hver klasse indeholder piloter i absolut verdensklasse. Særligt tyskerne og tjekkerne må nok siges at være favoritter. Pr. erfaring fra sidste år, hvor jeg selv fløj med i de tyske mesterskaber i Musbach, kan lokalkendskab vise sig at være altafgørende – specielt i svage vejrforhold. Konkurrenceområdet er utroligt spændende/udfordrende at flyve i, men indeholder også rigtigt mange varierede områder, der skal flyves helt rigtigt, hvis man skal have det optimale ud af det (ej at forglemme muligheden for at flyve skrænt på Schwabisch Alp – her skal man virkelig vide, hvad man gør). Det efterlader selvsagt piloter som Puskeiler og Welsch med en potentiel stor fordel. Derfor håber vi selvsagt på gode vejrforhold – og de konkurrencemæssige muligheder tror jeg personligt er rigtigt gode. Det er et spil om marginaler – og dem satser vi på at have på vores side!

Selve flyvepladsen er nok det mest uegnede sted til en stor international konkurrence, man overhovedet kan forestille sig; 40 X 900 meter (?!) – og tilsæt dertil en særdeles kuperet bane, hvor man i landingsforløbet ikke kan se, hvad der er foran en. Desuden har man valgt at lukke for al flyvning på pladsen indtil d. 4 august – vist ikke heeelt fair.

Anyway, selve området er fantastisk lækkert – både til at flyve i, og til at drikke weiss-bier i. Vi glæder os helt vildt – stay tuned!

/Morten

 IGC rankings i hhv. std og klub-klasse:

tirsdag den 26. juli 2011

Junior-DM 2011 (II)

Årets Junior-DM er nu slut, og der er fundet en ny mester; Mads Linaa Larsen. De første 3 placeringer blev som følger:

1. Mads Linaa Larsen
2. Kristian Larsen
3. Frederik Nøddelund

Tillykke til vinderne!